BRANDBLUSSERS SCHEEPVAART | WEBSHOP


Keurmerk brandblussers scheepvaart. Brandblussers aan boord van boten in de scheepvaart dienen het MED keurmerk te bevatten. MED is: Marine Equipment Directive. MED keurmerk geeft aan dat de brandblusser voldoet aan de richtlijnen binnen de beroeps scheepvaart. Het MED keurmerk is op brandblussers te herkennen aan de hand van het stuurwiel symbool. Een brandblusser die het MED keurmerk bevat voldoet aan de eisen voor brandblussers in de scheepvaart. Eisen die de MED richtlijn aan brandblussers stelt zijn eisen welke brandblussers beschermen tegen de extreme invloeden op zee. De composiet brandblussers voldoen hieraan.


Zeeschepen hebben voor de persoonlijke veiligheid kritisch belangrijke tegen brand te beschermen apparatuur aan boord. De Marine Equipment Directive eist mede hierom dat brandblussers een typekeuring volgens NEN-EN3 door een geaccrediteerd keuring laboratorium hebben ondergaan en zijn ontworpen en gefabriceerd conform de Pressurized Equipment Directive 97/23/EU ( PED ). Brandblussers welke voldoen aan MED zijn dus voorzien van MED stuurwiel symbool. Het MED stuurwieltje is in feite een CE markering echter speciaal voor MED. Onze onderhoudsarme composiet brandblussers voldoen prima aan de regels voor brandpreventie op zee. Composiet brandblussers, schuimblussers en poederblussers worden met CE, MED keur en Rijkskeurmerk  geleverd. 


ONDERHOUDSARME BRANDBLUSSERS | COMPOSIET:

Onderhoudsarme blussers. Online kopen in 6/9 liter schuimblusser of 6/9 kilo poederblusser. Met onderhoudsarme blussers 10 jaar lang geen kosten uitgebreid brandblusser onderhoud. Dus geen dure brandblusser hervulling. Brandblussers zonder onderhoud enkel optische controle. Composiet schuim en poeder brandblussers zijn t.o.v. stalen brandblussers kwalitatief betere brandblussers. In gewicht zijn composiet blussers lichter, stootvastkrasvast en roesten niet. Robuuste brandblussers voor aan boord van schepen.


METALEN BRANDBLUSSERS | MET MED KEURMERK:

Brandblussers van metaal zijn goedkoper in aanschaf echter duurder in onderhoud. Hiernaast beschadigen en roesten zoals bekend metalen brandblussers vrij snel. Niettemin zijn metalen brandblusapparaten prima brandblussers wanneer deze in gebouwen in verwarmde ruimten worden opgehangen.