BRANDBLUSSERS VOOR VRACHTWAGENS


Brandblussers en brandblusserkasten voor vrachtwagens. Aan een vrachtwagen is een brandblusser door middel van een brandblusserkast te bevestigen. Brandblusserkasten beschermen blusapparaten tegen steenslag en weersinvloeden wat de levensduur van de brandblusser ten goede komt. Welke brandblusser in vrachtwagencabine? Sinds juni 2023 is het voor vrachtwagens (bij door Belgie rijden) verplicht om in plaats van twee kg een drie kg poederblusser in de cabine te hebben. Is er sprake van een vrachtwagencombinatie met aanhangwagen geen ADR transport dan dient er in de aanhangwagen ook een drie kg poederblusser te zijn. Wordt door de Belgische politie geconstateerd dat dit niet zo is dan volgt een boete.


Brandblussers zijn verplicht bij ieder transport. Welke brandblusser je voor in je vrachtwagen(s) nodig hebt is afhankelijk van de maximaal toegestane massa. Niet alleen in Nederland, vooral in Belgie wordt erop gecontroleerd of je de juiste brandblusser(s) en hoeveel brandblussers je er aan boord hebt. In de shop ook brandblusserkasten, verbandkoffers en aanverwante veiligheidsartikelen voor onderweg. Hieronder een handig overzicht voor welke brandblusser(s) je bij welk massagewicht bij wel of geen ADR transport nodig hebt. Neem voor advies en aanvullende informatie gerust contact op, wij zijn graag van dienst.


VRACHTWAGEN AANHANGER
Massa lager dan 3.5 ton: poederblusser 1-kilo Voor niet ADR transport: poederblusser 3-kilo ABC
Massa tussen 3.5 ton en 7.5 ton: poederblusser 2-kilo Voor ADR vervoer met massa tussen 3.5 en 7.5 ton: poederblusser 6-kilo
Massa boven 7.5 ton: poederblusser 3-kilo Voor ADR vervoer met massa boven 7.5 ton: poederblusser 9-kilo

BRANDBLUSSERS VOOR VRACHTWAGENS | POEDERBLUSSERS 3-KILOGRAM
BRANDBLUSSERS VOOR VRACHTWAGENS | POEDERBLUSSERS 6/9-KILOGRAM
BRANDBLUSSERS VOOR VRACHTWAGENS | LITHIUM ACCU BRANDBLUSSERS
BRANDBLUSSERKASTEN VOOR VRACHTWAGENS EN BUITENTERREIN
VEILIGHEIDSARTIKELEN VOOR ONDERWEG
EHBO VERBANDDOZEN

BRANDBLUSSERS VOOR VRACHTWAGENS

Wij zijn leverancier van brandblussers in Drenthe. Ook AED BHV EHBO artikelen voor logistieke bedrijven en warehouses in Drenthe. Transportbedrijven zien soms ook door de bomen het bos niet meer. Voor Belgie is het nu zo dat alle vrachtwagens een brandblusser aan boord moeten hebben. Vrachtwagens met maximaal toegestane massa van meer dan 7.500 kilogram moeten een brandblusser van 3-kilo in de cabine hebben. Vrachtwagens die gebruikt worden om een aanhangwagen te trekken met toegestaan maximum gewicht van meer dan 2.500 kg moeten ook voorzien zijn van een extra brandblusser met dezelfde inhoud. De tweede (extra) brandblusser mag in de aanhangwagen bevestigt worden. De brandblusser in de cabine dient binnen handbereik van de chauffeur te zijn. Transportbedrijven in Drenthe kopen brandblussers en AED BHV EHBO artikelen bij ons voor de goedkoopste prijs. Heeft u een transportbedrijf of een logistieke onderneming in Assen, Beilen, Emmen, Hoogeveen, Smilde of andere plaats in Drenthe? Bij ons de goedkoopste brandblussers voor vrachtwagens.