LIFEVAC ANTI-LUCHTWEG BLOKKADE


Met LifeVac verstikking door blokkade in de luchtweg voorkomen. De LifeVac wordt geleverd inclusief masker voor volwassene, masker voor jong volwassene en masker voor kinderen. De handleiding (Nederlands) is bijgesloten. De LifeVac is een anti verstikking apparaat waarmee al veel levens zijn gered. Eenvoudig in gebruik voor inzet als de standaard BLS procedure voor het verhelpen van een verstikking niet werkt. Bij verstikking plaats je het masker van de LifeVac over de neus en mond van het slachtoffer. Na het naar beneden bewegen van de handgreep kan je door een snelle beweging omhoog de blokkade uit de luchtweg verwijderen door middel van de zuigende (vacuum) werking. De LifeVac is ook op jezelf te gebruiken. In de webshop meer aanbieding varianten van LifeVac.


LIFEVAC ASSORTIMENT

WERKING VAN DE LIFEVAC

LifeVac werkt door een zuigkracht te creëren om luchtweg blokkades te elimineren bij een verstikkend slachtoffer zonder restschade. De LifeVac mag gebruikt worden wanneer het standaard BLS-protocol niet succesvol is of wanneer het slachtoffer het bewustzijn verliest. Vanwege verschillende maten mondmaskers is de LifeVac inzetbaar voor iedereen, ook kinderen. Bij iedere bestelling van LifeVac zit een instructieboekje inbegrepen waarin de stappen beschreven staan. Handig om het toepassen van de LifeVac te zien is de instructievideo onderaan deze pagina. Een vraag over de LifeVac is of het mogelijk is om met de LifeVac lucht in de luchtpijp te blazen? Nee, door de éénrichtingsklep is dit onmogelijk. De éénrichtingsklep zorgt ervoor dat de blokkade niet verder de luchtpijp in gaat. De LifeVac is gekeurd op de Europese (CE) en Amerikaanse (FDA) markt. De LifeVac is te gebruiken als u anderen traint op het gebied van EHBO of BHV.


GEBRUIK VAN DE LIFEVAC

Stap 1

Bij een verstikkend slachtoffer mag de LifeVac pas gebruikt worden indien het standaard Basic Life Support-Protocol niet succesvol is, of wanneer het slachtoffer het bewustzijn heeft verloren. 

Stap 2

Plaats het masker op de LifeVac. Plaats de LifeVac over neus en mond van het slachtoffer. Met een krachtige beweging druk je de pomp omlaag. Door de eenrichtingsklep ontsnapt de lucht naar buiten.

Stap 3

Terwijl je met 1 hand het masker vasthoudt trek je met de andere hand het handvat van de LifeVac krachtig omhoog. Er ontstaat een vacuüm die de blokkade uit de luchtpijp zuigt.


VIDEO LIFEVAC

LIFEVAC | KINDEREN

De LifeVac is een soort van doorontwikkelde plopper van vroeger maar dan op medisch gebied. Iedereen heeft wel een nare herinnering uit het verleden aan een bijna stik ervaring doordat er iets in de luchtweg bleef steken. Als volwassene kun je bij een luchtweg blokkade nog bedenken wat te doen. Als kind ben je overgeleverd aan de reddingsactie van een ander. Ook als je zwanger bent want dan kan de heimlich methode niet toegepast worden. In al deze situaties is de LifeVac een adequate levensreddende oplossing. Niet alleen voor EHBO in bedrijven, ook op scholen, in sporthallen, bij verenigingen en kinderdagopvang.