INFORMATIE SPRAYBLUSSERS


1. Zijn sprayblussers erkende brandblussers?

Ja, sprayblussers zijn erkende brandblussers. Alle brandblussers in de brandblussershop bevatten het ovale Rijkstypekeur symbool op het etiket. Om in Nederland brandblussers tot het gewicht van 20 kg te mogen verkopen is het Nederlands Rijkstypekeur vereist. De spray brandblusser is een goedkope brandblusser voor thuis, autocamper, caravan en voor op kantoor


2. Er zijn diverse sprayblussers te koop. Waarin zitten de verschillen?

Onderscheid tussen sprayblussers is te maken in inhoud, blusrating, brandklassen, prijzen en temperatuurbereik. Fabrikanten maken diversiteit in technische aspecten en functionaliteit. Elk sprayblusser fabricaat heeft een eigen sprayblusser montagebeugel / houder. Spray brandblussers bieden veel voordelen. Ze zijn onderhoudsvrij, compact, licht in gewicht en hebben eenzelfde blustijd duur als 6-liter blussers.


3. Welk blusmiddel bevatten sprayblussers?

Sprayblussers bevatten het blusmiddel schuim dat zeer sterk verneveld over de brand wordt verneveld. De microfog schuim film zorgt voor geringe afkoeling. De micro spray heeft een grote indringende werking in vaste stoffen zoals massief hout, stapels papier en textiel soorten. Met spray brandblussers kunt u zelfs veilig tot 1000 volt op elektrische apparatuur en installaties blussen welke onder spanning staan!


4. In welke brandklassen zijn sprayblussers inzetbaar?

De sprayblusser brandklassen hebben wij u voor u bij de betreffende sprayblusser in de webshop vermeldt. Uniforme eigenschap van sprayblussers is dat ze geschikt zijn voor veilig blussen op in brand staande elektrische apparatuur en elektrische installaties tot 1000 volt. U komt niet onder stroom te staan. Houdt wel de maximale blusstof houdbaarheid termijn in acht en vervang de blusser op tijd. In de webshop ook goedkope brandblussers met schuim, poeder, koolzuurgas, blusspray en diverse soorten automatische-blussers.


5. Wanneer dient er onderhoud aan sprayblussers uitgevoerd te worden?

Geen verplicht onderhoud sprayblussers! In de brandblussershop goedkope brandblusser met sprayschuim in verschillende soorten. De houdbaarheid van het blusmiddel in sprayblussers verschilt per fabrikant. Over het algemeen varieert de houdbaarheid tot drie en tot vijf jaar. Dit is mede in de prijs te achterhalen. Het is raadzaam om de sprayblusser net voor het verstrijken van de houdbaarheid datum te vervangen. Vervangen is dan nog steeds goedkoper dan het kopen van een metalen brandblusser met schuim, poeder of koolzuurgas.


6. Wat zijn verschillen ten opzichte van metalen brandblussers?

Sprayblussers hebben geen onderhoud nodig. Metalen blussers wel. Sprayblussers zijn lichtgewicht blussers waardoor simpelweg door eenieder bij brand inzetbaar omdat iedereen de werking van een spraybus kent. Sprayblussers hangen vanwege de compacte omvang niet in de weg en zijn vanwege het lichte gewicht aan ieder type wandconstructie met de wandhouder te bevestigen. Doe een check op het aantal reeds aanwezige brandblusmiddelen in uw bedrijfspand met behulp van de brandweer checklist.


7. Waarom sprayblusser kopen?

Sprayblussers zijn niet alleen in aanschaf goedkoper, ook in onderhoud. Sprayblussers bieden een lage Total Cost of Ownership en dat terwijl deze handige lichtgewicht brandblussers eenzelfde suitduur hebben als metalen 6 liter schuimblussers. Aan sprayblussers hoeven nooit onderdelen vervangen te worden. U heeft bijvoorbeeld geen kosten meer voor het vervangen van verzegelingen.


8. Is het blusmiddel in sprayblussers duurzaam en onschadelijk?

Als er brand woedt ontstaat er schade. Met de onmiddellijke beschikbaarheid en eenvoudige bediening van sprayblussers is uitbreiding van de brand misschien nog te  voorkomen. Het blusmiddel in schuim sprayblussers is duurzaam omdat het biologisch afbreekbaar is.


9. Zijn sprayblussers voor bedrijfsmatige en particuliere brandbestrijding geschikt?

Ja, wanneer u sprayblussers voor uw bedrijf wilt kopen. Overleg eerst met uw brandverzekering. Sprayblussers hebben dermate veel voordelen dat brandweer, verzekeringen en Kiwa NCP achter de innoverende erkende brandblussers staan. Sprayblussers zijn uitermate geschikt voor het blussen in gebouwen, bouwwerken, overige ruimten, vaartuigen en voertuigen. Behalve voor bedrijven zijn sprayblussers prima geschikt voor het optimaliseren van de brandveiligheid thuis, appartement en vakantiehuis.


10. Tot welke maximale temperatuur onder het vriespunt zijn sprayblussers verkrijgbaar?

Niet alle sprayblussers zijn vorstbestendig. Er zijn sprayblussers met schuimblusspray vorstbestendig tot -15˚. De goedkoopste sprayblussers koop je bij ons met diverse blusmiddel houdbaarheid termijnen. De schuim en poeder brandblussers met metalen cilinder zijn vorstbestendig tot -30˚.


SPRAYBLUSSERS ONDERHOUDSVRIJ | AANBIEDINGEN