INFORMATIE BRANDBLUSSERS


Algemene informatie brandblussers. Op deze pagina geven wij meer informatie over typen brandblussers. BlusPunt Brandblussers levert vanuit de webshop verschillende soorten brandblussers: sproeischuimblussers, vetblussers, poederblussers, sprayblussers en koolzuurgas-brandblussers. Voor elke brandsoort de juiste brandblusser voor aanbieding prijzen online kopen in de webshop bij BlusPunt Brandblussers. In het aanbod aan brandblussers is onderscheid te maken tussen brandblussers met metalen cilinder en sprayblussers. Advies brandblussers? Neem contact op. Wij bieden ook voordelige blusmiddelencontrole.


SCHUIMBLUSSERS:

Informatie schuim brandblussers. De schuimblussers in de webshop zijn sproeischuimblussers. Sproeischuimblussers zijn doorontwikkelde schuimblussers met speciale sproeikop op de blusslang.  Schuim brandblussers zijn uitermate geschikt voor het blussen van zowel vaste als vloeibare stoffen. Blussers met schuimvulling bevatten een premix van water en schuim. Door de speciale spuitkop vindt uiterst effectieve verneveling van het blusschuim plaats waardoor de blusstraal niet elektrisch geleidend is. Hierdoor zijn sproeischuimblussers behalve in brandklassen A en B ook geschikt voor veilig blussen op elektrische apparaten zonder elektrocutiegevaar. Sproeischuim brandblussers zijn de beste brandblussers in winkels, bedrijfsgebouwen en overige ruimten in gebouwen. In de webshop verschillende soorten sproeischuimblussers (ook vorstvrij en vorstwerend) voor brandpreventie in gebouwen voordelig online kopen. BlusPunt Brandblussers voorziet in landelijke levering van sproeischuim brandblussers door Nederland. Levering inclusief keuringssticker en wand montagebeugel.


POEDERBLUSSERS:

Informatie poeder brandblussers. Poeder brandblussers zijn uitermate geschikt voor het blussen van zowel vaste als vloeibare stoffen. Effectief op binnen- en buitenbranden. De blusstof poeder kleeft zich rond de brandmoleculen in de brandhaard waardoor de brand door tekort aan zuurstof dooft. Echter brengt de blusstof poeder bij blussen binnenshuis veel gevolgschade teweeg, vooral bij blussen met poeder op elektrische apparatuur en elektrische installaties. Tevens belemmerd het poeder afkomstig uit poederblussers bij gebruik in besloten ruimten het zicht op vluchtwegen. Ons advies is om poeder brandblussers enkel in te zetten bij het blussen van een buitenbrand. Ook omdat iedere poederblusser geschikt is voor inzet bij temperaturen tot zelfs -30 graden. Poederblussers zijn de beste brandblussers voor inzet in brandklassen A, B en C. Ideaal voor het blussen van een beginnende brand op buitenterreinen van bedrijven. Bestel bij BlusPunt poederblussers voor aanbieding prijzen eenvoudig in de webshop. Levering poederblussers inclusief keuringssticker en wandmontage beugel.VETBLUSSERS:

Informatie vet brandblussers. Een vet brandblusser is onmisbaar in de keuken, bijvoorbeeld om frituurbrand of vlam in de pan veilig te blussen. Vetblussers zijn ook geschikt voor het blussen van brand in brandklassen A en B. Vetblussers hebben een speciale chemische vulling waardoor ze geschikt zijn voor vet en oliebranden. Brandende frituurolie is zeer gevaarlijk en vraagt om een speciaal blusmiddel. Brandblussers geschikt voor blussen op brandende vetten en olie vallen onder brandklasse F. Vetblussers zijn met 2-liter en 6-liter inhoud in de webshop te koop. Het spreekt voor zich dat om een vetbrand-thuis te blussen er een kleinere vetbrand te blussen een kleinere blusser benodigd is dat voor het blussen van een vetbrand in de keuken van een restaurant of snackbar. Bestel bij BlusPunt Brandblussers eenvoudig de vetblusser naar wens voor in de keuken thuis of bedrijfskeuken. Neem voor informatie over vetblussers contact op.


SPRAYBLUSSERS:

Informatie sprayblussers. Sprayblussers zijn innovatieve lichtgewicht brandblussers met universeel blusmiddel. Brandblusser voor thuis, onderweg en voor op kantoor. Sprayblussers bevatten sproeischuim blusmiddel dat geschikt is voor het blussen op vaste en vloeibare stoffen, frituurvet en elektrische apparatuur. Ten opzichte van sproeischuimblussers met metalen cilinders hebben sprayblussers het voordeel dat zij onderhoudsvrij zijn. En dat terwijl deze beide soorten brandblussers een gelijke blustijd duur hebben. Ook zijn sprayblussers door de compacte omvang en het lage gewicht eenvoudig aan de wand op te hangen of in voertuigen en vaartuigen te monteren. In de webshop sprayblussers naar wens met of zonder montagebeugel voor aanbieding prijzen online kopen.


KOOLZUURGASBLUSSERS:

Informatie koolzuurgas-brandblussersDe koolzuurgasblussers zijn ontworpen voor blussen op elektrische apparatuur en installaties en brengen geen schade aan apparatuur teweeg. Brandblussers met koolzuurgas inhoud wordt ook wel kooldioxide of koolzuursneeuw brandblusser genoemd. Soorten blussers die te herkennen zijn doordat ze een brede expansiekoker (bluskoker) bevatten. Dit type brandblussers is zeer geschikt voor het blussen van elektriciteitsbranden in besloten ruimten en elektriciteitskasten. Het blusmiddel wordt vloeibaar in de cilinder opgeslagen bij een druk van 50 bar. Zodra na activatie het blusmiddel in aanraking met de buitenlucht komt wordt het vloeibare blusmiddel direct in gasvorm omgezet. Het blusmiddel koolzuurgas is geschikt voor blussen bij hoge en lage temperaturen tot -30 graden. In de webshop koolzuurgasblusser met 2-kg en 5-kg inhoud koolzuurgas met voordelige prijzen online kopen. BlusPunt Brandblussers voorziet in levering van koolzuurgasblussers door Nederland. Levering koolzuurgas brandblussers inclusief keuringssticker en wandbeugel.


WEBSHOP BRANDBLUSSERS:

De brandblussers in de webshop zijn goedgekeurde brandblussers, ontworpen volgens Europese EN-3 criteria, voor verkoop in Nederland. Alle brandblussers hebben dan ook het verplichte Rijkskeurmerk zodat u zeker weet dat u bij BlusPunt Brandblussers betrouwbare en degelijke brandblussers kunt kopen. Neem voor informatie over brandblussers (ook pfas-vrije-blussers) en AED BHV EHBO materialen gerust contact op. Onze medewerkers zijn u graag van dienst.