ROOKMELDERS & KOOLMONOXIDEMELDERS


Rookmelders vanaf 1-juli-2022 verplicht. De Overheid verplicht rookmelders in woningen en appartementen huiseigenaren en huisbezitters. Dit geldt zowel voor nieuwbouw als bestaande bouw. Vanaf 1 juli 2022 dient op iedere bouwlaag van woningen en appartementen (woonverblijven) een rookmelder aan het plafond bevestigd te zijn. In de rookmelder webshop actueel aanbod verschillende rookmelders. Waar rookmelder thuis monteren? Locaties om rookmelders thuis te monteren zijn entree, overloop en zolder. Behalve rookmelders ook koolmonoxidemelders en voordelige onderhoudsvrije brandblussers voor thuis.


Draadloos te koppelen rookmelders? Er zijn verschillende soorten rookmelders online te koop. Van rookmelder met één jaar batterij tot en de rookmelders met 10-jaar accu. Rookmelders detecteren door middel van een sensor de hoeveelheid rook. Bij rookontwikkeling alarmeren rookmelders om tijdg het pand te kunnen verlaten. Wij adviseren draadloos koppel bare rookmelders met 10-jaar batterij. Wanneer één rookmelder rook detecteert dan geven alle gekoppelde rookmelders ontruimingsignaal. Het rookmelder netwerksysteem (en evt. draadloze afstandsbediening) is uitermate doeltreffend.


ROOKMELDER AANBIEDINGEN:
KOOLMONOXIDEMELDERS:
ROOKMELDER NETWERK KOPPELBAAR TOT 24-STUKS

ROOKMELDER THUIS VERPLICHT

Per wanneer rookmelder verplicht? Vanaf 1 juli 2022 zijn rookmelders zowel in bestaande als nieuwbouw woonverblijven verplicht. Welk aantal rookmelders en op welke plaatsen in huis rookmelder ophangen? Hoeveel rookmelders je thuis moet hebben is afhankelijk van het aantal verdiepingen. Je dient minimaal per verdieping een rookmelder aan het plafond te hebben. Plaatsen voor juiste rookdetectie om de rookmelders te monteren zijn zolder, overloop en entree. Vanaf 1 juli 2022 is het dus in alle woningen in Nederland verplicht om rookmelders te hebben. Als een woning niet aan de rookmelderplicht voldoet kun je een boete of problemen met de verzekering krijgen. Of de rookmelder verplichting nageleefd wordt zal door Gemeentelijke toezichthouders gecontroleerd worden. Zowel huiseigenaren, woningbouwverenigingen en huurders dienen ervoor zorg te dragen dat rookmelders vanaf 1 juli 2022 thuis aanwezig zijn.


BRANDBLUSSER VOOR THUIS > ONDERHOUDSVRIJ