BRANDCOMPARTIMENTEN


BlusPunt Brandblussers functioneert als spil tussen opdrachtgever en fabrikanten. Wij krijgen regelmatig vragen over aanverwante brandbeveiliging (product) oplossingen. Bijvoorbeeld omtrent bouwkundige brandcompartimentering. Met de juiste en voldoende brandwerende afscheidingen zoals branddeuren en rolschermen kan worden voorkomen dat de brand naar een naastgelegen ruimte overslaat. Bouwkundige brandwerende oplossingen bieden een bepaalde tijd brandwerendheid. De brandwerendheid van deze bouwkundige productoplossingen worden aan de hand van de brandtesten bepaald. Met brandwerende afscheidingen beschermt u personen en gebouwen tegen letsel en schade.


BRANDWERENDE ROLDEUR

Een brandwerende roldeur dient om brandoverslag naar alle naastgelegen ruimten te voorkomen..! Brandwerende roldeuren zijn in verschillende soorten en maten te koop. Ook zijn er brandwerende roldeuren verkrijgbaar die over een rails rollen. De rail waaraan de deur hangt, loopt in de sluitrichting licht af. De roldeur wordt door middel van een kleefmagneet op zijn plaats gehouden. Wanneer er brand of stroomuitval is wordt de kleefmagneet ontgrendeld en rolt de deur door het eigen gewicht dicht. Met de over rails lopende brandwerende roldeuren is het mogelijk om een aanzienlijk grote oppervlakte af te dichten. Na het dichtvallen van de roldeur zorgt dit voor een rook- en vlamdichte afsluiting. Het is zelfs mogelijk om een brandwerende loopdeur in een brandwerende roldeur te laten plaatsen die bij brand als vluchtweg kan dienen. Voor elke bedrijfsomgeving is er wel een bouwkundige brandwerende oplossing voorhanden.


KEUREN BRANDWERENDE AFSCHEIDINGEN

Ook brandwerende bouwkundige elementen dient u periodiek te laten keuren. Dit dient om te controleren of een brandwerend rolscherm of branddeur nog in optimale staat verkeert. Het keuren van brandwerende afscheidingen als rolschermen, branddeuren, rolluiken, loopdeuren en puien is maatwerk dat aan de specialist dient te worden overgelaten. Dit geldt ook voor de betrouwbare werking van gekoppelde elektrisch gevoede aansturingen. In bepaalde gevallen kan het noodzakelijk zijn dat een brandwerend rolscherm gerepareerd dient te worden. Ook in deze situaties kan er service worden geboden. Neem voor informatie gerust contact op.