AANBIEDING BRANDBLUSSERS & AED BHV EHBO MATERIALEN | TEL. 085 - 1304 730

LITHIUM BRANDBLUSSERS


Lithium brandblussers? Een lithium brandblusser bevat speciaal blusmiddel om lithium-batterijen of lithium accu te blussen. Het aantal branden veroorzaakt door een lithium-accu of lithium-batterijen neemt overhand toe..! Lithium accubranden brengen een onderschat gevaar met zich. Een lithium brand wordt zeer heet waarbij de temperatuur tot 1000 graden kan oplopen. Batterijen en accu's worden in hoverboards, telefoons, powerbanks, elektrische fietsen, scooters, scootmobielen, auto’s, koptelefoons, elektrische tandenborstels en interne transportmiddelen zoals heftrucks gebruikt.  Accubranden zijn bijzonder felle branden. De accubrandblussers in de webshop zijn duurzame brandblussers met hoge bluseffectiviteit op moeizaam te blussen branden zoals kunststoffen, rubber banden en accu's. 


Waarom lithium-brandblusser? Een lithium-accu dient om energie in op te slaan waarbij de chemische energie in elektrische energie wordt omgezet. Lithium accu’s en batterijen onderscheiden zich door een hoge energiedichtheid en herlaadbaarheid. Lithium-brandblussers zijn ontwikkeld doordat lithium-ion accu's in bijvoorbeeld elektrisch aangedreven voertuigen oververhit kunnen raken en in brand raken. De meest bekende lithium branden zijn dan ook autobranden. Auto’s met lithium batterijen zijn kostbare voertuigen met achteraf groot kapitaalverlies. Een accubrand vindt meestal plaats bij het opladen door gebruik van niet-originele laders, overladen of door beschadigingen. Omdat steeds meer producten een lithium accu of batterij bevatten neemt het aantal accu-branden toe. Blussen van een accubrand dient met daartoe geschikt blusmiddel te gebeuren. Voor accu brand geschikte brandblussers bieden hoge blusprestaties ter voorkoming van branduitbreiding veroorzaakt door een accu. Aanbieding lithium brandblussers met Rijkskeurmerk inclusief keuringssticker en wandbeugel.


LITHIUM BRANDBLUSSER | ACCU BRANDBLUSSERS:
BRANDBLUSSER PICTOGRAM:
PICTOGRAM BRANDGEVAAR ACCU - BATTERIJ:

LITHIUM BRAND BLUSSEN

Brandgevaar lithium en blussen. Brand in een lithium batterij of accu kan tijdens het opladen ontstaan. Door bijvoorbeeld het gebruik van niet originele lader. Of teveel opladen van de batterij of door beschadigingen. De temperatuur van een brandende lithium batterij of accu kan oplopen tot wel 1.600 graden plus er komen giftige stoffen vrij. Het blussen van een lithium brand kan niet worden verricht met een conventionele brandblusser. Dan gaat de brand niet uit en de brand kan explosief groot worden. Advies lithium accu - batterij brandblusser kopen? Wij zijn graag van dienst, koop veilig online lithium brandblusser.