ONTRUIMINGSPLAN | BHV


Ontruimingsplan bedrijfspand is verplicht. Wat er in een BHV ontruimingsplan benoemd dient te worden is afhankelijk van het soort bedrijf. Het opstellen het BHV ontruimingsplan wordt altijd in overleg met de BHV preventiemedewerker(s) gedaan. Deze medewerker(s) is/zijn namelijk op de hoogte van de binnen uw bedrijfsvoering aanwezige (brand)risico's en welke BHV, EHBO en brandpreventie veiligheidsmiddelen er beschikbaar zijn. Het ontruimingsplan dient ter ondersteuning voor het opzetten en in stand houden van een adequate bedrijfshulpverlening organisatie in bedrijven. Het ontruimingsplan wordt ook BHV plan genoemd. BHV plan / ontruimingsplan maken? Wij doen dit voor bedrijven in Noord-Nederland voor een voordelige prijs. Neem gerust contact op.



ONTRUIMINGSPLAN & ARBOWET

Volgens de Arbowet moet iedere organisatie een schriftelijk ontruimingsplan hebben. De toezichthouders controleren of u een plan voor ontruiming heeft en of dit actueel is. Zorg dus ook dat u de bedrijfsveiligheid voorzieningen goed op orde heeft en dat het plan voor ontruiming fysiek op een centrale plaats aanwezig is (bijvoorbeeld bij de balie). Behalve voor een ontruimingsplan kunt u bij ons ook blusmiddelen, pictogrammen, oogspoelflessen, verbandkoffers en meer veiligheid artikelen kopen. Het maken en bijhouden van een plan voor ontruiming bij calamiteiten is geen eenmalige actie. Het is een document dat periodiek dient te worden bijgewerkt en herzien. Bijvoorbeeld na verhuizen, verbouwen of uitbreiden van dienstverlening of productie werkzaamheden. Zijn in uw bedrijf AED, BHV, brandpreventie voorzieningen en officieel opgeleide bedrijfshulpverleners dan is dit essentieel om in het ontruimingsplan te noemen.


ONTRUIMINGSPLAN & BEDRIJFSHULPVERLENERS

Wanneer bent u verplicht om een opgeleide BHV-er binnen uw bedrijf te hebben? Dit is verplicht vanaf het moment dat er sprake is van een of meerdere werknemers. Of wanneer er meerdere personen bij uw bedrijf op bezoek komen zoals leveranciers, klanten en overige relaties. Hoeveel bedrijfshulpverleners en binnen een bedrijf dienen te zijn is niet geheel duidelijk in de wetgeving. Wij bekijken dit per organisatie, vanuit de bedrijfsonderdelen en vanuit de aard van het bedrijf. Is er sprake van wisseldiensten dan is een dubbel aantal bedrijfshulpverleners per shift aan te raden. De aangewezen bedrijfshulpverleners dienen hiertoe opgeleid te zijn en dienen jaarlijks de BHV herhaling cursus te volgen zodat deze goed geïnstrueerd blijven. Neem voor advies contact op.