Fire Knock Out

Gepubliceerd op 31 mei 2023 om 10:41

Fire Knock Out brandblussers activeren zichzelf automatisch. De Fire Knock Out brandblusser doet dit wanneer er sprake is van brand om de brand vervolgens binnen seconden te bestrijden. Soorten brandblussers gevuld met blusmiddel dat tot waterdauw verneveld op de brand wordt gebracht. Het blusmiddel koelt niet alleen de hittebron. De toegevoegde vertragingsstoffen minimaliseren het risico op herontsteking van de brand. Dit alles binnen enkele seconden. Vaak ontstaat een brand in de meterkast, op zolder, in het washok of bijkeuken waar apparatuur zoals de CV installatie, koelkast, diepvries, wasmachine of droger staat. Automatische brandblusser voor brandbestrijding bij de bron en zelfs als werpblusser in te  zetten. Is er elders brand gaande, bijvoorbeeld de container of auto? Haal de Fire Knock Out uit de wandhouder en werp deze in de brand. Elektrische apparaten of de mens zijn veelal de oorzaak van brand. Ook voor bedrijven biedt deze brandblusser grote uitkomst. Bijvoorbeeld wasdrogers in kapsalons. Bescherm mensen en eigendommen met Fire Knock Out.

fireknockout

FIRE KNOCK OUT VOOR 24/7 BESCHERMING

Brandpreventie kan grote gevolgschade beperken. In de praktijk leidt brand veelal tot grote schade en menselijk of dierlijk leed. Bij brand telt iedere seconde. Hoe sneller en effectiever brand kan worden bestreden hoe geringer de gevolgschade en persoonlijk leed. Brandblussers, rookmelders en vluchtladders zijn belangrijke brandpreventie voorzieningen voor zowel thuis als in bedrijfspanden. Het is immers niet voor niets dat rookmelders sinds 2023 in alle woningen in Nederland verplicht zijn gesteld. Veel huishoudens zijn inmiddels voorzien van een rookmelder. Is er brand in huis en bent u thuis dan duurt het nog een flink aantal minuten voordat de brandweer er is terwijl de tijd in deze situatie van essentieel belang is en elke seconde telt.

De Fire Knock Out brandblusser pakt het probleem direct bij de bron aan en draagt bij om grote gevolgschade en menselijk leed bij brand te beperken. Groot voordeel van dit type automatische brandblusser is dat er nooit sprake kan zijn van vals alarm. Fire Knock Out is een nog te onbekend revolutionair middel om effectief en snel brand mee te bestrijden. Eenvoudig in gebruik, licht in gewicht en compact. Met de optioneel verkrijgbare wandmontagebeugel is de Fire Knock eenvoudig boven het brandrisico object aan de wand te monteren. Op deze wijze van brandpreventie wordt een ontstane brand bij de bron bestreden waardoor vervolgschade beperkt blijft. Deze automatische brandblusser voor meterkasten en andere kasten of machines werkt volledig zonder bediening.

 

FIRE KNOCK OUT VOOR SNELLE BRANDBESTRIJDING

Brand moet in elke situatie direct bestreden worden. Naast dat het voor mens en dier gevaarlijk is, kan brand extreem verwoestend zijn. De Fire Knock Out is een uitstekend preventiemiddel tegen brand. Ter vergelijk, wat een airbag doet bij een auto-ongeluk, doet Fire Knock Out bij brand. Door de revolutionaire en eenvoudige blussende werking, vindt alleen na aanraking met hitte zelfactivatie plaats. De brand wordt automatisch bestreden voordat deze echt kan gaan ontvlammen. De meest snelle manier van brandbestrijding en u hoeft er zelf niets voor te doen behalve dan alleen het monteren. Daarna werkt Fire Knock Out altijd en volledig automatisch zonder netspanning (zonder stekker) en zonder bediening. Dus volledig zelfstandig, ook als u niet aanwezig bent of slaapt.

 

FIRE KNOCK OUT t.o.v draagbare brandblussers

Brandblussers dienen periodiek te worden gecontroleerd dat in bedrijfsmatige toepassing daadwerkelijk gebeurd echter in thuis zelden met als gevolg dat als er een keer een beroep op de brandblusser in huis moet worden gedaan deze niet afdoende functioneert met alle gevolgen van dien. De Fire Knock Out kan men eenvoudig zelf controleren. Een Fire Knock Out hoeft slechts eenmalig geplaatst te worden. De FKO Fire Knock Out kan dus vele malen sneller blussen en is makkelijker in gebruik ten opzichte van een draagbare brandblusser. Revolutionaire brandblussers voor brand blussen in meterkast, witgoed, voertuigen,...