PFAS vrije schuimblussers

Gepubliceerd op 21 juni 2023 om 15:31

PFAS vrije schuimblussers vervangen door brandblussers PFAS vrij verplicht? Klopt, over een aantal jaar worden schuimblussers met PFAS houdend schuim blusmiddel verboden. Omdat schuim brandblusapparaten elke vijf jaar volgens de onderhoudsnorm van nieuwe inhoud ( door hervullen ) dienen te worden voorzien is het voor bedrijven en organisaties nu al prijstechnisch interessant om te informeren of het wellicht verstandiger is om nu al PFAS vrije brandblus apparaten te kopen in plaats van PFAS houdende blusmiddelen als huidige en oude schuimblussers. In de webshop goedkoopste PFAS vrije schuimblussers.  


Uitfaseren PFAS houdende schuim brandblussers

De uitfasering van PFAS bevattende schuimblussers is aanstaande en een Europees verbod op het bezit van brandblussers met PFAS houdend schuim zal niet lang op zich laten wachten. Het vervangen van schuim brandblussers met PFAS voor duurzame milieuvriendelijkere schuim blusmiddelen zonder PFAS is een grote klus. Omdat schuimblussers met 6-liter inhoud in bedrijfspanden verplicht zijn is dit type brandblusser dus de meest verkochte brandblusser. Wij zijn al druk met het vervangen van oude en of te hervullen schuim brandblussers voor PFAS vrije schuimblussers. Bedrijven en organisaties van grote omvang met vaak veel schuim brandblussers in het pand doen er verstandig aan om te hervullen schuimblusapparaten te vervangen voor de binnenkort vereiste schuim brandblussers. Anders moet u straks binnen een paar twee keer het hele bestand aan schuim brandblusapparaten in uw bedrijfspand vervangen. En dat is een keer te veel en kost veel geld. Dat moeten we voorkomen. Ons advies is vanaf heden geen PFAS bevattende schuim brandblussers te kopen maar PFAS-vrije.


Onderhoud PFAS vrije schuimblussers

PFAS vrije schuimblussers dienen net als iedere (metalen) schuimblusser periodiek gecontroleerd te worden. Wist u dat onderhoud aan brandblusapparaten in bedrijfspanden en panden van instellingen, organisaties en verenigingen jaarlijks uitgevoerd dient te worden. Wij zijn voordelig bij het controleren van de blusmiddelen bij zowel zakelijke als particuliere klanten. Belangrijk is dat u aan de verplichtingen van uw verzekering voldoet. De in de webshop aangeboden PFAS vrije schuimblussers zijn uitgerust met een speciale nozzle op de blusslang die ervoor zorgt dat het duurzame blusschuim effectief verdeeld op de brand wordt gebracht en u kunt indien noodzakelijk dankzij deze nozzle veilig op in brand staande apparatuur of installaties blussen, tot 1000-volt. Koop eenvoudig online de goedkoopste PFAS vrije brandblusser van uw keuze. Wij bieden ze met 6-liter schuim of 9-liter schuim. Weet u niet precies hoeveel van deze nieuwe soorten schuimblussers nodig heeft? Neem voor advies en informatie gerust contact met ons op. Wij informeren u graag over schuim brandblussers PFAS vrij.


Wat is PFAS ?

PFAS is een afkorting voor wel 6000 soorten per- en polyfluoralkyl stoffen. Dit zijn chemische fluorverbindingen. PFAS is water, vuil en vet afstotend en komt ook voor in AFFF blusschuim om een sluitende film over de brand aan te brengen. In het afgelopen tijd zijn er PFAS vrije blussers ontwikkelt en goedgekeurd voor verkoop. Onze PFAS vrije brandblussers zijn constante druk schuimblussers en zijn geschikt voor het blussen van de meest voorkomende branden in o.a. gebouwen. Net als de oudere schuimblussers alleen dan met milieuvriendelijk blusschuim en PFAS vrij schuim is afbreekbaar. Koop PFAS vrije schuimblussers.