Koolmonoxide

Gepubliceerd op 17 februari 2023 om 11:38

Koolmonoxide, wat is dat? Koolmonoxide is een giftig gas dat zich in het bloed hecht aan het hemoglobine in rode bloedcellen en daarmee zuurstof verdringt. Bij tekort aan zuurstof stik je en je merkt er niets van. Koolmonoxide is kleurloos, geurloos, smaakloos en de eerste symptomen van koolmonoxide vergiftiging zoals hoofdpijn, misselijkheid en vermoeidheid worden niet altijd in verband gebracht met mogelijke CO lekkage. Het alarmsignaal van koolmonoxidemelders is 85dB. Het detectiebereik tot circa 40m2. Sinds juli 2023 zijn de rookmelders in ieder huishouden verplicht terwijl de geur en hitte afkomstig van brand wel door zintuigen opgepakt kan worden. Een koolmonoxidemelder mag thuis in huis niet ontbreken. Wacht niet langer en koop eenvoudig online betrouwbare koolmonoxidemelder. Levering inclusief montagemateriaal (pluggen & schroeven). Ook de goedkoopste koolmonoxidemelder voorkomt namelijk slachtoffers.

Koolmonoxidevergiftiging

Jaarlijks overlijden in Nederland circa tien personen door koolmonoxidevergiftiging. Wel is het aantal slachtoffers die als gevolg van koolmonoxide vergiftiging op de spoedeisende hulp terechtkomen een veelvoud hiervan. Koolmonoxidevergiftiging vindt vooral plaats in woningen en andere woonverblijven. Bij ons in de webshop de goedkoopste koolmonoxidemelder kopen. Koolmonoxidemelder bij action kopen kan ook echter krijg je daar geen advies van de specialist bij. Waar koolmonoxidevergiftiging helaas veel voorkomt is met name aan boord van pleziervaartuigen. De ruimten aan boord van een pleziervaartuig zijn veelal beperkt dus is koolmonoxide bij een lager percentage al dodelijk. Bijvoorbeeld door een defect in CV, geiser, door te weinig ventileren en of op onjuiste wijze afvoeren van rookgassen. Voorkom slachtoffers door koolmonoxidevergiftiging. Plaats bij verbrandingsapparaten een koolmonoxidemelder. Het is geen verplichting maar het is wel absoluut aan te raden om thuis een koolmonoxidemelder te plaatsen. Het kan levensgevaarlijke situaties voorkomen.

Koolmonoxidemelder plaatsen

Koolmonoxidemelder kopen maar welke? Iedere koolmonoxidemelder beschermt u tegen koolmonoxide vergiftiging en belangrijk hierbij is waar de melder dient te worden geplaatst. Dus in de ruimte waar het risico op overmatige CO (koolmonoxide) het beste gedetecteerd kan worden en of in de ruimte waar u ligt te slapen. Want een goede plaats om een CO-melder te plaatsen kan ook op hoofd hoogte naast uw bed zijn. Bescherm collega's, huisgenoten, bewoners tegen koolmonoxidevergiftiging door het plaatsen van koolmonoxidemelders op strategische plaatsen zoals nabij verbrandingsapparaten zoals CV-ketel en of allesbrander. Voorkom koolmonoxidevergiftiging door tijdige alamering. In de webshop in de aanbieding koppelbare rookmelders en koolmonoxidemelder.

Nabij verbrandingsapparaten

Waar het beste een koolmonoxidemelder te plaatsen? Een koolmonoxidemelder kun je het beste monteren op een afstand van circa 1 tot 3 meter vanaf een verbrandingsapparaat. Dertig centimeter vanaf wanden en hoger dan deur- en raam openingen. Dus monteer de koolmonoxidemelder ook niet direct naast of te dicht bij een luchtkanaal. Een koolmonoxidemelder in de luchtroute hangen heeft geen nut. Detectie vindt dan niet op de juiste wijze plaats. Hang de melder ook niet achter een gordijn of achter een kast. Het is een prima idee om een koolmonoxidemelder nabij de allesbrander aan de wand te monteren of in de slaapkamer 30cm hoogte vanaf de vloer. Zo wordt u tijdens uw slaap of tijdens het genieten van het vuur in de allesbrander door middel van het luide alarmsignaal gewaarschuwd bij een te hoge CO (CO is koolmonoxide) concentratie. Neem contact op voor advies over de soorten koolmonoxidemelders.

Waarom koolmonoxidemelder aan te raden ?

Een koolmonoxidemelder is niet verplicht maar wel sterk aan te raden omdat een koolmonoxidemelder het enige beschikbare middel is om je bij een te hoge CO concentratie thuis in je woning, aan boord van de boot of caravan en camper te waarschuwen. Koolmonoxide proef, ruik en zie je namelijk niet. Wat kost een koolmonoxidemelder plaatsen? Het plaatsen van een koolmonoxidemelder zelf prima uit te voeren. Wij kunnen het plaatsen van koolmonoxide melders ook in Drenthe uitvoeren. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) adviseert om ook langdurige blootstelling aan lage concentraties te vermijden. Bij bloot stellingsduur van 8 uur adviseert WHO om gemiddelde concentraties koolmonoxide in de lucht de 9 ppm (parts per million) niet te laten overschrijden. Voor 24 uur is dat 6 ppmNeem voor informatie over het koolmonoxidemelders en het installeren ervan gerust contact met ons op, wij zijn graag van dienst.