Horeca

Gepubliceerd op 11 oktober 2023 om 10:13
Brandblusser voor horeca keuken of restaurant kopen? De goedkoopste brandblussers voor horeca ondernemingen kopen bij BlusPunt Brandblussers. Als groothandel van brandblussers in Drenthe voor onder meer horeca leveren wij door heel Nederland. Een brand begint meestal in de keuken. In de keuken van horecabedrijven dient een brandblusser met blusmiddel specifiek om een vetbrand veilig te blussen te zijn, een zogenaame F-vetblusser. Met een vetblusser kun je namelijk veilig een vlam in de pan eventueel in combinatie met elektrische apparatuur tot 1000-volt onder spanning veilig blussen zonder dat je onder stroom komt te staan. Wel zo veilig. Bij brand is het logisch dat je niet eerst rustig de blusinstructie op het brandblusser etiket gaat lezen. Nee, de brand moet uit en wel om een uitslaande brand en nog grotere gevolgschade te voorkomen. Wij hebben voor horeca bedrijven in Drenthe en Nederland goed nieuws...!

HORECA BRANDBLUSSER

Wij bieden de nieuwste horeca brandblusser voor de goedkoopste prijs en PFAS vrij. Deze zogenaamde horecablusser is niet alleen erg prettig geprijsd echter voldoet aan de vereisten in het Bouwbesluit, Gebruiksfunctie van horecapanden, de Brandweer en de brandverzekering. In Horeca ondernemingen zoals een restaurant, lunchroom, brasserie, café en aanverwante horecazaken bevinden zich uiteenlopende ruimten die in het verleden een bepaald type brandblusser behoefden. Wij maken het een stuk eenvoudiger zodat nooit de verkeerde brandblusser gebruikt wordt. In de webshop de goedkoopste-schuimblusser met blusmiddel geschikt voor blussen in brandklasse A (hout, papier, textiel) en brandklasse F (vetbrand). Met deze brandblusser hoeft u zich geen zorgen meer te maken dat er met een verkeerd blusmiddel wordt geblust. De horeca brandblusser is geschikt voor branden in horecabedrijven en aanverwante bedrijven en keukens. De brandblusser heeft blusmiddel PFAS-vrij zodat u met uw bedrijf aan de komende regelgeving vanuit de Europese Commissie (circa 2026) voldoet.


BRANDVEILIGHEID CONTROLE FEESTDAGEN

De brandveiligheid in horecabedrijven wordt veelal aan het einde van het jaar net voor de feestdagen door de brandweer en brandverzekering gecontroleerd. Zorg dat er een actuele datum op de gele controle sticker(s) van uw brandblusser(s) zit en voorkom een boete of een tijdelijke sluiting van uw horecapand. De horeca brandblusser met 6-liter schuim wordt geleverdt met controlesticker en muurbeugel om de brandblusser aan de wand op te hangen. Ophangen van een draagbare brandblusser dient op een meter hoogte vanaf de vloer gerekend. Ook leveren wij de bekende rode brandblusser locatie pictogrammen


HOEVEEL BRANDBLUSSERS HORECAZAAK ?

Wij raden aan om in een horecapand 1 horeca brandblusser per 150m2 per verdieping aan de wand op te hangen. Houdt bij het monteren rekening dat de brandblusser(s) niet in de weg in de looproute worden opgehangen. In grotere horecazaken zijn vaak ook reeds brandslanghaspels aanwezig zoals in hotels. De kosten voor het onderhouden van brandslanghaspels (jaarlijks) is meestal voor rekening van de verhuurder of eigenaar van het pand. Brandslanghaspels zitten immers aan het waterleidingnetwerk van het pand. De brandblussers zijn weer voor rekening van de huurder. De huurder bepaalt welke activiteit er in een pand uitgevoerd wordt en hoe risicovol de gebruiksfunctie hiervan is. Neem voor meer informatie over horeca brandblussers gerust contact met ons op.