Rieten dak & brandverzekering polis

Gepubliceerd op 6 december 2022 om 11:58

Brandpreventie woning met rieten dak?

Aan eigenaren en bezitters van woning met rieten dak stelt de brandverzekering bepaalde eisen. Woningen met rieten daken zijn net even brandgevaarlijker dan woningen met dakpannen. Het verzekeren van een rieten dak is ondanks een hoger risico op brand zeker mogelijk. Oude woningen met rieten dak zijn brandgevaarlijker en qua verzekering duurder. Vaak kan het risico op brand in een rieten dak worden teruggebracht door plaatsen van een rieten schroefdak een sprinklerinstallatie of coating. Hierdoor kunt u veilig wonen en volop genieten van uw woning met rieten kap. In het bouwbesluit van 2012 staat dat een pand niet brandgevaarlijk mag zijn wanneer het binnen 15 meter van de perceelgrens staat. Nu is dit met rieten dak woningen meestal niet het geval..!

Eisen verzekering (open) haard rieten dak woning? Als u een schoorsteen of rookkanaal met geschikte diameter heeft kan deze gebruikt worden. Hierbij is het wel te adviseren om een vonkenvanger te gebruiken. Bij uw rietdekker kunt u informeren waar u een geschikte vonkenvanger kunt kopen. Indien gewenst zal de rietdekker deze ook monteren. Wat is een vonkenvanger? Dit is een stalen roestvrij stuk gaas bedoeld voor plaatsing na uitmonding van de schoorsteen. Ook het vegen van de schoorsteen moet periodiek door de rietdekker of schoorsteenveger geveegd worden. Of zie de website schoorsteenvegers.nl

 

Het is ook mogelijk een sprinklerinstallatie in het rieten dak te plaatsen of om brandvertragende coating op de rieten kap aan te brengen. Brandvertragende coatings bieden een goede brandvertragende werking. Sprinkler voor rieten daken is in de hypotheek mee te financieren en betekent waardevermeerdering van uw rieten dak woning en korting op de brandverzekering. Tijdens oud en nieuw is het mogelijk om het rieten dak met sprinkler preventief nat te maken.

 

Brandblusser rieten dak

 

Brandblusser woning rieten dak? De brandverzekering vereist schuim brandblussers in rietgedekte woningen om brand in de beginfase te bestrijden totdat de brandweer arriveert. Het risico op brand in woningen met rieten daken is groter. Vooral zodra het buiten kouder weer wordt en de haard gestookt wordt. Grootste oorzaken van brand in woningen met rieten dak is de hitte van rookafvoerkanalen en vonken. Rieten daken zijn compact en in de beginfase mogelijk nog te blussen. Door brandverzekering vereiste brandblussers in huizen met rieten daken zijn 6-liter sproeischuim brandblussers. Deze soorten brandblussers hebben de beste indringende werking bij blussen op rieten daken. In de webshop nu ook de in meerdere brandklassen inzetbare 6-liter sproeischuimblusser ook inzetbaar op vlam-in-de-pan. Advies? Neem contact op. Voor het overzicht van alle sproeischuimblussers leiden wij u door naar pagina schuimblussers.