Schuim brandblusser kopen

Gepubliceerd op 25 oktober 2021 om 14:06

Schuim brandblusser kopen online. Een schuim brandblusser kopen kan in de webshop in ons eenvoudige bestelmenu. Maar welke schuim brandblusser is de beste of voldoende optimaal voor de ruimte of omgeving waar u deze bij brand voor blussen gaat inzetten? Schuimblussers hebben verschillende specificaties omdat de toepassingen varieren. In voertuigen zijn bijvoorbeeld compacte brandblussers nodig. Brandblussers in bedrijfsruimten vereist dienen minimaal de inhoud van 6-liter schuim te hebben. Bij bijzondere brandrisico's in bijvoorbeeld een serverruimte worden CO2-brandblussers ingezet. Er zijn meer verschillen tussen schuim brandblussers. Een van de belangrijkste verschillen tussen schuim brandblussers is of deze wel of niet tegen temperaturen onder het vriespunt bestand zijn. Ook de bluscapaciteit verschilt. Hoe hoger de rating getallen (21A-144B) des te grotere beginbrand is met de betreffende blusser te bestrijden. 

Brandklassen schuim brandblussers

Een standaard schuim brandblusser is inzetbaar in brandklassen A en B. Er zijn ook schuim brandblussers die behalve in brandklassen A en B ook in klasse F in te zetten zijn. Onder brandklasse F vallen de zogenaamde vetbranden in keukens bij vlam-in-de-pan. Met brandklasse ABF schuim brandblussers hoeft u dus geen twee brandblussers op te hangen als er een keuken direct nabij is. Houdt bij het blussen altijd minimaal een meter afstand tot de brand.

Onderhoudsvrije schuim brandblussers

U leest het goed! Onderhoudsvrije schuimblussers bestaan ook. Dit zijn de zogenaamde sprayblussers die tegenwoordig een maximale houdbaarheid hebben van maar liefst vijf jaar. Dit is een lange periode. Sprayblussers zijn lichtgewicht schuimblussers en bedoeld voor particuliere brandbestrijding. Niettemin zijn deze soort brandblussers effectief en snel inzetbaar. De metalen schuimblussers zijn niet onderhoudsvrij. De inhoud van metalen schuimblussers dient in elk vijfde jaar na productie (van twintig jaar dat een schuimblusser van metaal dienst mag doen) van nieuwe inhoud te worden voorzien. Veelal is het vervangen van een schuim brandblusser goedkoper dan om een vijf jaar oude metalen schuimblusser te hervullen.

Schuim brandblusser ECO

Nog een verschil tussen schuim brandblussers onderling is het door de fabrikant toegepaste blusmiddel. In deze tijd gaan de technische ontwikkelingen ook op dit gebied snel en eisen de verzekering, overheid en toezichthouders duurzamer blusmiddel en te recyclen materialen. Een goede ontwikkeling echter zijn de prijzen evenredig aan het meestijgen. Niettemin komen er bij brand altijd schadelijke stoffen vrij die niet kunnen worden voorkomen. Ook niet met een schuim brandblusser. Schuim blusmiddel is heden ten dagen fluorvrij (PFOS-vrij) verkrijgbaar. Dat is een milieuvriendelijke ontwikkeling doordat blusresten in de atmosfeer natuurlijk worden afgebroken. Informatie over schuimblussers? Neem gerust contact op en koop online in de webshop schuim brandblusser.