BLOG


Brandblusserkast

Brandblusserkasten voor brandblussers. Brandblusserkasten beschermen brandblussers tegen de invloeden van het weer en tegen schade van buitenaf. In de webshop diverse soorten brandblusserkasten die eenvoudig aan een muur, paal of andere constructie te monteren zijn. Robuuste kasten die tegen een forse stoot kunnen en brandblussers tegen vocht, hitte en steenslag beschermen. Brandblusser beschermkasten worden ingezet op bedrijfsterreinen, tankstations buitenterreinen, aan vrachtwagens, op steigers in jachthavens, op terreinen van vakantieparken en overige toepassingen. In de webshop ook brandblussers om de gewenste brandblusserkast en brandblusser combinatie samen te stellen. Online eenvoudig bestellen, koop bij ons de goedkoopste brandblusserkast.

Lees meer »

Horeca

Brandblusser voor horeca keuken of restaurant kopen? De goedkoopste brandblussers voor horeca ondernemingen kopen bij BlusPunt Brandblussers. Als groothandel van brandblussers in Drenthe voor onder meer horeca leveren wij door heel Nederland. Een brand begint meestal in de keuken. In de keuken van horecabedrijven dient een brandblusser met blusmiddel specifiek om een vetbrand veilig te blussen te zijn, een zogenaame F-vetblusser. Met een vetblusser kun je namelijk veilig een vlam in de pan eventueel in combinatie met elektrische apparatuur tot 1000-volt onder spanning veilig blussen zonder dat je onder stroom komt te staan. Wel zo veilig. Bij brand is het logisch dat je niet eerst rustig de blusinstructie op het brandblusser etiket gaat lezen. Nee, de brand moet uit en wel om een uitslaande brand en nog grotere gevolgschade te voorkomen. Wij hebben voor horeca bedrijven in Drenthe en Nederland goed nieuws...!

Lees meer »

Oplaadpunt

Oplaadpunt Ebike of EV als extra service voor uw klanten bij uw restaurant, hotel, fietsenwinkel, camping, camperplaats..? Houdt dan rekening met extra risico op brand veroorzaakt door lithiumbatterijen van Ebikes en EV's. Omdat een brand door lithiumbatterijen veroorzaakt niet met standaard brandblussers is te blussen zijn er speciale lithium brandblussers ontwikkeld. Soorten brandblussers met het juiste blusmiddel om effectief batterij branden te bestrijden. Ons advies is om voor deze brand soort minimaal een lithium brandblusser met 9-liter aan blusmiddel inhoud te kopen omdat 6-liter gewoonweg te weinig is. Als een accucel ontbrandt ontstaat er een thermal runaway waarbij een aanzienlijke hoeveelheid aan energie vrijkomt die alle andere accucellen vrijwel gelijk mee doen ontsteken. Een bepaald automerk bevat een batterij met 420 accucellen die in alle hevigheid ontbranden en lithium branden zijn zeer felle branden. Ook in brand staande batterijen van Ebikes zijn felle branden niet met een standaard brandblusser te blussen. De goedkoopste lithium-blussers voor oplaadpunt. Nieuw en innoverend is de blusdeken speciaal ontwikkeld voor het doven van ebike accubrand. Check onze aanbieding lithium accu ebike blusdeken.

Lees meer »

Sprayblusser ABF

De goedkoopste brandblussers zijn sprayblussers. Sprayblussers zijn niet alleen in aanschaf de goedkoopste brandblusser ook in onderhoud. Ze hoeven geen onderhoud. Op zoek naar een brandblusser voor thuis? Koop een sprayblusser. Dit zijn uiterst handzame brandblussers voor iedereen werkelijk eenvoudig in gebruik en ideaal voor beginbrand brandbestrijding in de keuken of elders in huis. Er zijn verschillende soorten sprayblussers op de markt en omdat niet alle sprayblussers voor blussen bij temperaraturen onder het vriespunt geschikt zijn bieden wij de ABF sprayblusser aan voor een serieuze aanbieding prijs.

Lees meer »

Vrachtwagencabine

Welke brandblusser op de vrachtwagen bij door Belgie rijden? Sinds enige tijd is er rumoer in de transportwereld omdat chauffeurs die met de vrachtwagen combinatie door Belgie heenreden fors werden beboet voor het niet aan boord hebben van de juiste brandblusser in de cabine. Sinds kort is het verplicht om bij door Belgie rijden in plaats van een twee kg poeder brandblusser een drie kg poeder brandblusser aan boord te hebben. Het zit zo, alle motoraangedreven voertuigen moeten een brandblusser aan boord hebben. Vrachtwagens met maximaal toegestane massa van meer dan 7.500 kilo moeten een brandblusser van 3 kg in de cabine hebben. Voertuigen die gebruikt worden om een aanhangwagen te trekken met toegestaan maximum gewicht van meer dan 2.500 kg moeten ook voorzien zijn van een extra brandblusser van met dezelfde inhoud. De tweede (extra) brandblusser mag in de aanhangwagen gehangen worden. De brandblusser in de vrachtwagencabine dient binnen handbereik van de vrachtwagen chauffeur te zijn. Indien men niet de juiste brandblusser in de cabine heeft kunnen we forst boetes opgelegd worden. Wij leveren brandblussers voor vrachtwagenbedrijven in Drenthe zodat we altijd snel kunnen leveren door in de buurt te zijn. Heeft u een transportbedrijf in Assen, Emmen, Hoogeveen, andere woonplaats in Drenthe? Neem gerust contact op. Robuuste drie kilogram brandblussers om vaste stoffen, vloeibare stoffen en vloeibaar wordende stoffen brand onderweg te bestrijden. Goedgekeurde poeder brandblussers met het vereiste Rijkstypekeurmerk inclusief controlesticker. Poederblussers zijn eenvoudig in gebruik mede doordat ABC bluspoeder de brandhaard tijdens blussen omsluit zodat de brand door tekort aan zuurstof dooft. Brandblusapparaten met poeder blusstof worden veelal voor brandbestrijding in moeilijke situaties ingezet. ABC poeder brandblussers zijn uitermate effectief voor inzet bij het bestrijden van brandstof branden. Neem voor informatie gerust contact op. 

Lees meer »

PFAS vrije schuimblussers

PFAS vrije schuimblussers vervangen door brandblussers PFAS vrij verplicht? Klopt, over een aantal jaar worden schuimblussers met PFAS houdend schuim blusmiddel verboden. Omdat schuim brandblusapparaten elke vijf jaar volgens de onderhoudsnorm van nieuwe inhoud ( door hervullen ) dienen te worden voorzien is het voor bedrijven en organisaties nu al prijstechnisch interessant om te informeren of het wellicht verstandiger is om nu al PFAS vrije brandblus apparaten te kopen in plaats van PFAS houdende blusmiddelen als huidige en oude schuimblussers. In de webshop goedkoopste PFAS vrije schuimblussers.  

Lees meer »
ASSORTIMENT BLUSMIDDELEN & BEDRIJFSVEILIGHEIDSARTIKELEN: