AANBIEDING BRANDBLUSSERS & BEDRIJFSVEILIGHEID ARTIKELEN | TEL. 085 – 1304730

BLOG


Brandblusser in de auto verplicht?

Is een brandblusser in de auto verplicht? Een veelgehoorde vraag echter in Nederland is het voor particulieren (nog) niet verplicht om een brandblusser in de auto te hebben. Niettemin is een brandblusser in de auto zeker aan te raden want het zal je maar gebeuren dat tijdens het rijden door een defect optreedt en brand ontstaat. Met een brandblusser in de auto kun je dan tenminste nog iets doen behalve dan toekijken. Een brandblusser in de auto is voor particulieren wel verplicht wanneer u buiten Nederland met de auto op vakantie gaat. Is er op vakantie buiten Nederland geen brandblusser aan boord dan kan er bij een controle een forse boete volgen. Voor bedrijven gelden andere regels. Voor het behalen en behouden van de VCA goedkeur zijn brandblussers aan boord wel verplicht net als een autoverbandtrommel. Ook de verplichtingen voor brandblussers tussen bedrijven verschillen. Een dakdekker dient bijvoorbeeld voor het verzekerd uitvoeren van dakdekwerkzaamheden speciale brandblussers met een minimale inhoud bij zich te hebben terwijl een installateur voldoende heeft aan een 2-liter schuimblusser in de auto. Voor de particulier bieden wij de onderhoudsvrije auto spray brandblussers naar wens met montagehouder. Voor bedrijven de metalen schuimblussers met 2-liter niet vorstvrij of naar wens met vorstvrij schuim blusmiddel. Koop-online brandblusser voor in de auto.   

Lees meer »

Brandblusser aanbieding

Brandblusser aanbiedingen online brandblussershop. Op zoek naar een brandblusser aanbiedingen? Brandblussers koop je eenvoudig online bij BlusPunt en deze brandblusser aanbiedingen delen wij graag met u. De spray brandblussers zijn verkrijgbaar in verschillende varianten en uitermate eenvoudig in gebruik waardoor voor eenieder makkelijk in gebruik. Voor deze soorten brandblussers hebben wij een speciale aanbiedingen pagina gemaakt zodat u direct de keuze voor een bepaalde variant kunt maken. Het onderscheid tussen deze lichtgewicht brandblusserspray brandblussers is te vinden in wel of niet vorstbestendig, de bediening en de brandklassen waarin de betreffende brandblusserspray inzetbaar is. Brandklasse-ABF sprayblussers hebben als extra dat zij behalve op de vaste en vloeibare brandbare stoffen ook geschikt zijn voor het blussen van een vlam-in-de-pan in de keuken. De brandblusser aanbieding spray brandblusser met brandklassen AB aanduiding is niet in brandklasse-F inzetbaar. De aanbieding ABF brandblussers zijn doeltreffende brandblussers voor brandbestrijding in verwarmde ruimten zoals thuis en kantoor. De aanbieding AB brandblussers voor niet vorstvrije ruimten en omgevingen zoals bijvoorbeeld in voertuigen. Alle sprayblussers in de shop zijn lichtgewicht brandblussers goedgekeurd met Rijkskeurmerk. Bestel eenvoudig online in de webshop brandblusser-aanbieding.

Lees meer »

Rieten dak & brandverzekering polis

Aan eigenaren en bezitters van woning met rieten dak stelt de brandverzekering bepaalde eisen. Woningen met rieten daken zijn net even brandgevaarlijker dan woningen met dakpannen. Het verzekeren van een rieten dak is ondanks een hoger risico op brand zeker mogelijk. Oude woningen met rieten dak zijn brandgevaarlijker en qua verzekering duurder. Vaak kan het risico op brand in een rieten dak worden teruggebracht door plaatsen van een rieten schroefdak een sprinklerinstallatie of coating. Hierdoor kunt u veilig wonen en volop genieten van uw woning met rieten kap. In het bouwbesluit van 2012 staat dat een pand niet brandgevaarlijk mag zijn wanneer het binnen 15 meter van de perceelgrens staat. Nu is dit met rieten dak woningen meestal niet het geval..!

Lees meer »

Fluorvrije brandblusser

Fluorvrije brandblussers,  u denkt wat nu..? In 2028 dienen bedrijven, organisaties, overheidsinstellingen en verenigingen schuimblussers die fluorhoudende concentratie bevatten te vervangen voor fluorvrije schuimblussers. De fluorvrije schuimblusser in de webshop is zijn tijd vooruit en t.o.v. de concurrentie zeer voordelig. De fluorvrije brandblusser is een constante druk brandblusser en bevat 6-liter premix blusmiddel voor milieuvriendelijk blussen van brand binnen. Vanaf het moment dat het bekend werd dat men op Europees niveau bezig is om de niet duurzame fluor houdende producten voor fluorvrije producten te willen vervangen zijn fabrikanten van brandblussers zich op fluorvrije brandblussers gaan richten. Met de fluorvrije schuimblusser voldoet u nu al aan deze nieuwe ontwikkeling. De speciale spuitmond op de blusslang zorgt dat het fluorvrije blusmiddel goed verdeeld op de brand wordt gebracht. Deze fluorvrije brandblusser is tevens ontworpen om veilig op onder spanning staande apparatuur tot 1000-volt te blussen. Koop eenvoudig online fluorvrije brandblusser. 

Lees meer »

Blusdeken

Een blusdeken is een hittewerend doek om over een beginnende brand te leggen. Blusdekens worden hierom ook wel branddekens genoemd die zorgen dat de brand wordt omsloten zodat de brand geen zuurstof krijgt om de brand te doven. Vaak krijgen wij de vraag wat de beste blusdeken is. De beste blusdeken is een brandblusdeken die uit meerdere lagen bestaat. Dit zijn blusdekens met de hoogste prijs echter van de beste kwaliteit. Op welke brandsoorten is een blusdeken inzetbaar? In 2013 heeft de NVWA onderzoek naar de veiligheid in het gebruik van blusdekens bij vlam-in-de-pan testen gedaan. Dus op frituurvet branden en andere fornuisbranden. Het bleek tijdens de testen dat 4 van de 12 blusdekens zelf vlam vatten. Hierom adviseren wij om beter een zogenaamde vetblusser voor brandbestrijding in de keuken te gebruiken en geen blusdeken. Blusdekens zijn enkel in te zetten op objectbranden als prullenbak, computer of in brand staande persoon. Blusdekens zijn bedoeld voor gebruik door één persoon waarbij blusdekens met de afmeting van 1.20 x 1.80 meter het meest handig zijn, niet te klein en niet te groot. Is de blusdeken te groot dan kan een persoon hierover struikelen met alle gevolgen van dien. Als een blusdeken te klein is deze niet toereikend. De Europese norm voor blusdekens is NEN-EN 1869:1997. In de webshop beste drielaags blusdeken.

Lees meer »

Keuring brandblussers

Keuring brandblussers prijs Assen, Emmen, Hoogeveen & Drenthe? De kosten voor het keuren van brandblussers is mede afhankelijk van het aantal te keuren brandblussers. Ook is de afstand tot de woonplaats waar de brandblusser keuring plaatsvindt bepalend. Wij hanteren voor nieuwe en bestaande klanten in Drenthe geen voorrijkosten. Dat is alvast uw eerste besparing. De tweede besparing is dat wij per te controleren eenheid (brandblussers - brandslanghaspels) een maatwerk prijs kunnen bieden. Uw brandblussers keuren? U kunt bij ons verbandkoffers, brandslanghaspels en brandblussers keuren. Onze blusmiddelen controleur komt bij u op locatie. De brandblusser keuring geschiedt volgens NEN regelgeving. Laat brandblusmiddelen als brandblussers en brandslanghaspels door ons controleren dan voorkomt u een eventuele boete van toezichthouders. Wij verrichtten het keuren van alle soorten brandblussers met Nederlands Rijkstypekeurmerk. In het volgende jaar nemen wij minimaal een maand voor het volgend uit te voeren onderhoud contact met u op om een datum in te plannen die u het best past. Dit doen wij per e-mailbericht. U hoeft niet bij te houden wanneer keuring van blusmiddelen plaats dient te vinden. Wij houden dit voor u bij. Informatie of prijsopgave? Neem contact op, wij maken een maatwerk prijs inclusief voorrijden, controles, verzegeling en controlestickers.

Lees meer »
ASSORTIMENT BLUSMIDDELEN & BEDRIJFSVEILIGHEIDSARTIKELEN: