MONDMASKERS | WEBSHOP


Mondmaskers ook stofmaskers of mondkapjes genoemd. Gezichtsmaskers en mondkapjes van kwaliteit, ruim assortiment topmerken. Check de voorraad en  bestel uw gezichtsmasker en mondkapje online. Mondkapjes en mondmaskers zorgen voor betere hygiëne bij behandeling, tijdens werkzaamheden en gaan het verspreiden van infecties via de ademlucht tegen. Hierdoor wordt de kans op besmetting kleiner. In Nederland stijgt de vraag naar mondkapjes snel nu het coronavirus zich over de wereld en dus ook door Europa steeds sneller verspreid. Wees er op tijd bij en bestel tijdig het aantal benodigde mondmaskers dat u nodig heeft. Momenteel duurt de levertijd van mondkapjes door de sterk gestegen afname vanwege het Coronavirus langer dan gebruikelijk. Na het ontstaan en verspreiden van het Coronavirus is hygiëne een uiterst belangrijk aandachtspunt in bedrijfsvoeringen. In de webshop bieden wij ook bordjes en sticker om aan te huiden dat handen-wassen verplicht is. Neem voor advies over stofmaskers, mondmaskers en mondkapjes gerust contact, wij zijn u graag van dienst.


WEBSHOP MONDKAPJES:

MONDKAPJES ZIJN BELANGRIJK..

Het dragen van mondkapjes beschermt u tegen vervuilingen afkomstig bij schuren, zagen, slijpen, schaven, sloopwerkzaamheden of andere klussen. Door het dragen van een mondkapje adem je altijd schone en veilige lucht in. Dat mondmaskers belangrijk zijn blijkt ook maar weer in de media omtrent coronavirus..! Mondmaskers en mond stofkapjes zijn toch zeer belangrijk voor de gezondheid. Bij ons vindt u in de webshop online verschillende soorten mondmaskers met verschillende bescherming eigenschappen. Een mondmasker beschermt kin, mond en neus en filteren de lucht voordat u deze inademt. 


SOORTEN MONDKAPJES | BESCHERMINGSKLASSE:

Elk mondmasker is voorzien van een beschermingscode FFP1, FFP2 of FFP3. Een P1 mondmasker biedt een bescherming van minimaal 78%. Ter vergelijking biedt een P3 mondmasker 98% bescherming. Onderstaand hebben wij de P-klassen nader benoemt:

 

  • P1: bescherming tegen ongevaarlijke stofdeeltjes (tot 4 keer Wettelijke Nederlandse Grenswaarde)
  • P2: bescherming tegen schadelijke deeltjes (tot 10 keer Wettelijke Nederlandse Grenswaarde)
  • P3: bescherming tegen giftige deeltjes, kankerverwekkers, virussen en bacteriën (tot 50 keer Wettelijke Nederlandse Grenswaarde)

 

De grenswaarde is de maximaal toegestane concentratie van een ( gevaarlijke ) stof in de individuele ademhalingszone van een werknemer (persoon). De stof kan voorkomen als gas, damp, deeltje, aerosol of vezel. De grenswaarde geldt voor een gedefinieerde referentieperiode..! Uitgangspunt bij de vaststelling van de waarde is  dat de gezondheid van werknemer (of persoon) én hun nageslacht niet wordt benadeeld. Ook niet bij herhaalde blootstelling aan concentraties gedurende een langere periode tot zelfs een arbeidsleven. Het voorhanden hebben van goede mondmaskers is voor bedrijven binnen de VCA verplicht.