AANBIEDING BRANDBLUSSERS & AED BHV EHBO MATERIALEN | TEL. 085 - 1304 730

OPTISCHE ROOKMELDERS THUIS


Optische rookmelder. Optische rookmelders voor thuis zijn levensreddend. Een woningbrand is met goed geplaatste rookmelders en juiste blusmiddelen te beheersen. Rookmelders detecteren brand in de beginfase. Een woningbrand ontstaat altijd onverwachts. In huis zijn best veel brandbare materialen aanwezig die bij diverse temperaturen ontbranden. Sprayblussers zijn brandblussers voor thuis, licht gewicht, met zelfde spuitduur als 6-liter schuimblussers. Sprayblusser ophangen: bij lichtknop keuken, overloop en nabij de meterkast. 


Optische rookmelders onmisbaar. Naast emotionele schade is de financiële strop groot. Jaarlijks zijn circa 115.000 huishoudens de dupe door brand. Hiermee gelijk de noodzaak van optische rookmelders. Bedrijven moeten complete brandmeldinstallaties met doormelding naar een meldkamer hebben. Particulieren monteren gelukkig steeds meer optische rookmelders aan plafonds in de woning. Er zijn helaas legio voorbeelden van woningbranden waar groot persoonlijk en financieel leed is geleden. Rookmelders zijn vandaag de dag een stuk goedkoper dan in het verleden maar niet iedere rookmelder is voor een bepaalde ruimte geschikt. 


Optische rookmelders zijn de voordeligste rookmelders voor in huis. Voor woningen en woonverblijven waar een gezamenlijke woonfunctie van toepassing is kunt u goedgekeurde draadloos-koppelbare rookmelders-kopen. Hang optische rookmelders niet in keuken of badkamer. Om vals alarm te voorkomen. Beste brandmelder in keuken of badkamer is een hittemelder. Zorg dat vluchtwegen in huis vrij van rommel zijn en dat deuren en ramen eenvoudig zijn te openen. Oefen met uw familie hoe deze ten tijde van een brand zo snel mogelijk op een veilige wijze de woning kunnen verlaten en spreek een plaats af waar iedereen verzameld. Prima verzamelplaats is bijvoorbeeld een boom of een lantaarnpaal op veilige afstand aan de voor- of achterzijde van uw woning. Koolmonoxide is onzichtbaar, reukloos en kleurloos gas. Koolmonoxide ontstaat dus wanneer brandbare stoffen zoals hout, aardgas, propaangas onvolledig verbranden. Slecht onderhouden kachels zijn bronnen van koolmonoxide. Reëel risico in het ontstaan van koolmonoxide is als gedurende lange tijd een verbrandingsmotor in een afgesloten ruimte draait. Mensen worden al door geringe hoeveelheden koolmonoxide vergiftigd dat gedurende langere tijd, of door een grotere hoeveelheid koolmonoxide in korter tijdsbestek, in een afgesloten ruimte aanwezig is. Neem voor informatie gerust contact op.