ALLE SOORTEN BRANDBLUSSERS & AED, BHV, EHBO, CORONA PREVENTIE ARTIKELEN VOOR AANBIEDING PRIJZEN | TEL. 085-1304730

ROOKMELDERS DRAADLOOS EN BEDRAAD | WEBSHOP


Rookmelders draadloos en bedraad koppelbaar. Van professionele kwaliteit. Draadloze rookmelders, hittemelders en koolmonoxide melders voor woning en appartement. Installatiebedrijven zijn al jaren zeer enthousiast over dit complete draadloze rookmelder systeem dat voldoet aan de eisen van het Bouwbesluit. Voordeel voor u als klant is de minder benodigde tijd voor monteren. Alle verkrijgbare brandmelders en accessoires worden al geruime tijd in woningen en bedrijven toegepast. Draadloze rookmelders, hittemelders en koolmonoxide melders staan garant voor de kwaliteit en betrouwbaarheid. Tijdens het productieproces wordt elke brandmelder meerdere keren getest conform Europese regelgeving, EN14604. Behalve rookmelder ook spraybrandblussers voor thuis kopen?  


Diverse draadloos koppelbare rookmelders hebben voor de Nederlandse markt het KOMO keurmerk. KOMO is een belangrijk keurmerk voor in de bouw waar veel draadloos koppelbare rook- en hittemelders worden geïnstalleerd. Vanwege de storing ongevoeligheid, betrouwbaarheid en mogelijkheden tot onderling koppelen worden draadloos koppelbare rookmelders voorgedragen en geadviseerd. De draadloos 230V brandmelders communiceren met elkaar door middel van RF sokkels. De rookmelder die rook detecteert zend radiografisch een code die door andere rookmelders opgepakt wordt. Deze rookmelders gaan ook direct in alarm. De code is voor elke rookmelder gelijk (fabriekscode) zodat alle rookmelders standaard vanuit de verpakking al met elkaar kunnen communiceren. Elke RF rookmelder heeft een eigen huiscode. Het instellen van deze code is aan te bevelen om te voorkomen dat er communicatie met rookmelders in naburige panden plaatsvindt. Iedere ontvanger heeft naast de fabriekscode 30 geheugen plaatsen waar 30 verschillende codes in worden opgeslagen. RF rook- en brandmelders zijn selectief op elkaar in te leren. Hiermee wordt bepaald welke melders op elkaar reageren.  


RF BRANDMELDERS KUNNEN MET RF BRANDMELDER ACCESSOIRES UITGEBREID WORDEN:

 

  • test en hush functie op afstand
  • handalarm brandmelder, flitslicht - trilpad
  • relais aansturing (koppeling alarmcentrale of extra signaalgever)
  • lokaliseren van geactiveerde melder op afstand (memory functie)
  • Interface tussen IC-signaal (interconnect, bedraad) en RF-signaal (draadloos)
  • Interface voor aansturing door middel van extern contact (bijv. sprinklersysteem)

 

Bewezen techniek in het onderling draadloos koppelen van rookmelders. Ook beschikbaar voor batterij gevoede RF rookmelders. Het koppelen van batterij gevoede rookmelders kan bedraad en draadloos. Draadloos koppelen is simpel met de insteekbare RF module. Zo komt draadloos koppelen tot stand. Nieuw is de draadloos koppelbare rookmelder met lithium batterij (10 jaar). 


Draadloze-rookmelder. Draadloos koppelbare rookmelder waarin reeds een RF module is gemonteerd om dit type rookmelders draadloos te koppelen. Op afstand bedrade of draadloos (RF) gekoppelde rook-, hitte- en CO-melders bedienen? Dat kan met de nieuwe controle unit. De controle unit heeft 3 functies: Test, Locate en Silence. Wanneer de rookmelders in rust zijn, kunt u de drukknop op de controle unit gebruiken om alle rookmelders te testen. Wanneer de rookmelders in de alarm status zijn kunt u de drukknop gebruiken om de bron van het alarm te lokaliseren. Hierbij gaan alle rookmelders in rust behalve de rookmelder welke het alarm begon. Drukt u de knop opnieuw in dan gaan alle rookmelders direct uit alarm status.Draadloos koppelbare rookmelders. Uitkomst bij projecten in renovatiebouw en nieuwbouw in woningen en klein MKB. In monumentale panden hoeven er bij installaties van dit type-rookmelders geen sleuven, voor het netjes wegwerken van bekabelingen in wanden, uitgefreesd te worden. Hiermee bespaart u geld. Ook voorkomt u plaatsing van (lelijke) kabelgoten. Koppelbare brandmelders: studentenhuis, woning, appartement, vakantiehuis, praktijk, klein MKB.