Kookplaat-brandbeveiliging. Het risico op brand in keukens is een stuk groter dan elders in bedrijf of woning. In keukens wordt immers met open-vuur en elektrische apparatuur, dat zorgt voor warmtestraling, warmtegeleiding en warmteoverdracht zorgt gewerkt. Al deze vormen van warmte kunnen tot brand leiden. Brand in de keuken voorkomen is beter. Een keukenbrand kan ook ontstaan door vlam-in-de-pan, schakel dan direct de afzuigkap en het fornuis uit. U kunt ervoor kiezen om ter voorkoming van branduitbreiding uw kookplaat automatisch uit te laten schakelen. Dit is mogelijk met de kookplaatbeveiliging welke voor diverse kookplaten geschikt is. Aanvullend is de keuken sprayblusser voor blussen van brand in de keuken uitermate geschikt. 


Gaskookplaat. Aan de hand van een draadloze rookmelder wordt bij de rookontwikkeling fase rook gedetecteerd. De rookmelder komt in alarm en geeft tegelijkertijd een signaal naar de schakelkast. De schakelkast activeert de gasafsluiter die ervoor zorgt dat de gastoevoer naar de gaskookplaat wordt afgesloten. De schakelkast en gasafsluiter worden veelal meterkast gemonteerd. Het is ook mogelijk om de gasafsluiter direct onder de gaskraan en de schakelkast in een keukenkast te monteren.


Keramische kookplaat brandbeveiliging. Werking gelijk aan de gas kookplaat beveiliging. Zodra rookontwikkeling gedetecteerd wordt detecteert de draadloze rookmelder dit in het eerste stadium van brand. Vervolgens wordt er signaal naar de schakelkast verzonden waarop direct de stroomtoevoer naar de keramische kookplaat automatisch wordt onderbroken. Bij de installatie van de keramische kookplaat beveiliging zal de schakelkast in een keukenkastje nabij de kookplaat worden geplaatst.


Inductie, halogeen en elektrische kookplaat beveiligingWerking gelijk aan de gas en keramische kookplaat beveiliging. Zodra er rook gedetecteerd wordt detecteert de draadloze rookmelder dit in het eerste stadium van de brand. Vervolgens wordt er signaal naar de schakelkast verzonden waarop direct de stroomtoevoer naar de kookplaat automatisch wordt onderbroken. Bij installatie van dit type kookplaat beveiliging zal de schakelkast in een keukenkastje nabij de kookplaat worden geplaatst.


Toepassingen van de kookplaat beveiliging zijn zowel in bedrijfsmatige omgevingen als in particuliere woningen te vinden. Een brand verwoest bezittingen en heeft desastreuze gevolgen. Enige tijd geleden is er ruime aandacht voor het optimaliseren van de brandpreventie in woningen van ouderen in de media aan bod geweest. Ouderen wonen steeds langer alleen echter zijn verminderd zelfredzaam. De kookplaat beveiliging en onze sprayblusser bieden uitkomst.


SPRAYBLUSSER-KOPEN | ©SPRAYBLUSSER.eu


Rating: 5 sterren
26 stemmen


Copyright© | Sprayblusser.eu