WIJ ZIJN TOT 2 AUGUSTUS OFFLINE

BLUSSYSTEEM COMPUTERRUIMTE | DEMONTAGE


Offerte demonteren en afvoeren blussysteem computerruimte? De gebruiksfunctie van ruimten in gebouwen van vastgoed eigenaren en vastgoedbeheerbedrijven is incidenteel aan verandering onderhevig. Zo kan het voorkomen dat een bepaalde ruimte in het gebouw in verleden tot computerruimte is omgevormd. Om uitval van serverapparatuur in computerruimten te voorkomen worden er specifieke veiligheidsvoorzieningen geïnstalleerd. Veelal ook een automatisch werkend blussysteem. Als de gebruiksfunctie van een computerruimte naar kantoorruimte of andere gebruiksfunctie dient te worden geëvolueerd dan dient u het automatische blussysteem te laten demonteren en afvoeren. Neem voor advies gerust contact op.


Het demonteren, verwijderen en afvoeren van blusgascilinders, fittingen, beugels en nozzle's dient duurzaam te gebeuren. De prijs voor het demonteren van blussystemen in computerruimten is van een aantal items afhankelijk. Zo dient het transport van de af te voeren materialen in het gebouw redelijkerwijs goed uit te voeren te zijn en dat het verwijderen van blusleidingen zich beperkt tot de goed bereikbare leidingen. Bij het demonteren van een blussysteem welke in een computerruimte is opgesteld wordt enkel het W-deel gedemonteerd en duurzaam afgevoerd. De beheerder van de blusgasinstallatie dient het elektrische gedeelte veilig te stellen waarna er met de demontage werkzaamheden kan worden aangevangen. Belangrijk is dat op de locatie waar het blussysteem dient te worden ontmanteld dat de benodigde veiligheidskappen (voor het transport) van de blusgascilinders aanwezig zijn.


Intern transport door het gebouw. Zijn er in het bedrijfspand geen voorzieningen zoals een lift voor het intern vervoeren van te verwijderen blusgascilinders dan is het mogelijk om hierin tegen meerkosten in te voorzien. Dit geldt ook voor het verwijderen van de E-installatie, het dichten van doorvoeringen en het verwijderen van een blusgas overdrukrooster. De eigenaar en of huurder van het pand of ruimte heeft hierbij de keuze.


Blussysteem computerruimte demonteren en afvoeren? Neem gerust contact op: